Κ Α Ι Ν Ο Τ Ο Μ Ι Α
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ
ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Κωδικός καταχώρησης:275ΐ
Χώρα προέλευσης: Ισπανία
Π
ρόκειται για ένα σύστημα το οποίο
ελέγχει συνολικά τα επανακυκλοφο-
ρούντα διατροφικά διαλύματα σε
υδροττονικές και αεροπονικές καλλιέργειες, σε
προστατευμένες εγκαταστάσεις (θερμοκήπια).
Πέρα από τον τακτικό έλεγχο του pH και της
ηλεκτρικής αγωγιμότητας, η εφαρμογή αυτή,
που αναπτύχθηκε σε περιβάλλον LabVIEW, επι
τρέπει τον έλεγχο της ανάπτυξης διατροφικών
στοιχείων, όπως Ν, Ρ, Κ, Ca, Mg και Fe, τα οποία
έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή λαχανικών
και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Καινοτόμα χαρακτηριστικά
Μέχρι σήμερα, στα διατροφικά διαλύματα που
χρησιμοποιούνται για λιπάσματα και άρδευση,
ελέγχονται μόνο το pH και η ηλεκτρική αγωγιμό
τητα. Οι άλλες παράμετροι που μελετά η ερευ
νητική ομάδα (Ν, Ρ, Κ, Ca, Mg και ιχνοστοιχεία)
δεν ελέγχονται ούτε στην Ισπανία αλλά ούτε και
στην Ολλανδία, όπου οι υδροπονικές καλλιέργει
ες είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες.
Κύριαπλεονεκτήματα
Η ικανότητα ελέγχου πολλών άλλων παραγό
ντων καθιστά την τεχνολογία αυτή πληρέστερη
από τις υφιστάμενες τεχνολογίες.
Τρέχον στάδιο
Διατίθεται για επίδειξη
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Έχει επιτευχθεί συμφωνία για άδεια χρήσης
Τομείς εφαρμογής
• Γεωργικοί και θαλάσσιοι πόροι και προϊόντα
• Βιοτεχνολογία
• Βιομηχανία γεωργικών τροφίμων
Είδος αναζητούμενης συνεργασίας
• Υποστήριξη για περαιτέρω έρευνα ή/και ανά
πτυξη
• Ανταλλαγή πληροφοριών
Ι
ΝΑΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Κωδικός καταχώρησης: 2758
Χώρα προέλευσης:Ισραήλ
Π
ρόκειται για την ανάπτυξη της χρήσης
ενός φυτικού, φυσικού αντιοξειδωτι-
κού ΝΑΟ για τη συντήρηση των φρού
των μετά τη συγκομιδή, η οποία επιτεύχθηκε σε
συνεργασία με μία Γαλλική εταιρεία που διαθέτει
αποκλειστική τεχνολογία στον τομέα αυτό. Οι
μη-τοξικές, σταθερές, υδροδιαλυτές ιδιότητες
του ΝΑΟ καθώς και ηδραστικότητα του το καθι
στούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως πρόσθετο
σε μίγματα που χρησιμοποιούνται στη συντήρη
ση των φρούτων.
Καινοτόμα χαρακτηριστικά
Ψεκασμός με φυσικό, μη-τοξικό αντιοξειδωτικό.
Κύριαπλεονεκτήματα
Τα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιούνται σήμε
ρα για τη συντήρηση των φρούτων έχουν απα
γορευτεί σε πολλές χώρες, μία τάση η οποία θα
αυξηθεί στο μέλλον, ιδιαίτερα στις χώρες της ΕΕ.
Έτσι, η αγορά για μεθόδους ψεκασμού που βασί
ζονται σε φυσικά, μη-τοξικά αντιοξειδωτικό ανα
μένεται να διευρυνθεί.
Τρέχον στάδιο
Διατίθεται για επίδειξη.
Τομείς εφαρμογής
• Γεωργικοί και θαλάσσιοι πόροι και προϊόντα
• Βιομηχανία γεωργικών τροφίμων
Είδος αναζητούμενης συνεργασίας
• Συμφωνία για προώθηση
Αποκλειστική διανομή μεθόδων ψεκασμού και
χημικών ουσιών.
CRYO GEL ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ
ΣΚΟΠΟΥΣ
Κωδικός καταχώρησης:2793
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Τ
ο Cryo Gel είναι ένα ειδικό μίγμα αλάτων
και πηκτικών ουσιών (gel builders), σχε
διασμένο για όλα τα είδη ψυκτικών σκο
πών. Η ψυκτική ισχύς και η παχύρρευστη υφή
του gel μπορούν να προσαρμοστούν στις επιμέ
ρους ανάγκες των πελατών. Καλύπτει κατ'αυτόν
τον τρόπο ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπου
απαιτείται ψύξη, όπως στη βιομηχανία τροφί
μων (τρόφιμα, ποτά και άλλα υλικά ευαίσθητα
στη θερμότητα) και στον ιατρικό τομέα.
Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α