Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία, τ. 14 - page 7

Κ Α Ι Ν Ο Τ Ο Μ Ι Α
Οι ιδιότητες αποθήκευσης ενε'ργειας των μιγμά- |
των από υγρά άλατα που αποτελούν το Cryo- Ι
Gel βελτιστοποιούνται με τη διαμόρφωση ενός ;
ισχυρού μονωτικού στρώματος, με αποτε'λεσμα !
την ικανότητα σταθεροποίησης των χαμηλών |
θερμοκρασιών για μεγάλη χρονική περίοδο. Ι
Διαφοροποιώντας τη σύνθεση του συστατικού, !
η μετάβαση από την υγρή στη στερεή φάση !
μπορεί να κυμανθεί από 0°C έως -30°C. Η διάρ- !
κεια ζωής της επίστρωσης μπορεί να ρυθμιστεί !
από 1 ε'ως 10 ώρες. Προσθε'τοντας, διαφορετι- Ι
κούς gel builders στο υγρό, το ιξώδες του συστα- Ι
τικού μπορεί να κυμανθεί σε μια ευρεία κλίμακα, ;
χωρίς απώλεια των εξαιρετικών του ψυκτικών Ι
ιδιοτήτων. Το Cryo-Gel συσκευάζεται σε δοχεία !
τα οποία εξασφαλίζουν ευχρηστία. Τα δοχεία Ι
μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες Ι
απαιτήσεις των πελατών, όσον αφορά το μέγε- ;
θος και το σχήμα. Επίσης, είναι συμβατά με τα !
πρότυπα της βιομηχανίας τροφίμων.
Καινοτόμα χαρακτηριστικά
• Ψύξη χωρίς ψυκτικά εξαρτήματα- ιδανικό για !
μεταφορε'ς.
,
|
• Ρυθμιζόμενη ψυκτική ισχύς: σταθεροποίηση !
χαμηλών θερμοκρασιών για μεγάλες χρονικε'ς ;
περιόδους, προσαρμόσιμο στις ανάγκες των Ι
πελατών.
• Ρυθμιζόμενο ιξώδες.
Κυρίαπλεονεκτήματα
Συγκρινόμενο με την ψύξη, η οποία επιτυγχάνε- !
ται με χρήση πάγου ή με τα καθιερωμένα gel, το Ι
Cryo-Gel παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:
Ι
• Υψηλή ψυκτική ικανότητα για μεγάλες χρονι- |
κές περιόδους
• Προσαρμογή στις ανάγκες
των πελατών όσον αφορά την
ψυκτική ικανότητα, το ιξώδες
και τη συσκευασία
• Ευχρηστία
• Πολυάριθμες εφαρμογε'ς
Τρέχον στάδιο
Διατίθεται ήδη στην αγορά
Τομείς εφαρμογής
• Βιοτεχνολογία
• Ιχθυοτροφεία, θαλάσσιοι πόροι
• Βιομηχανία γεωργικών τροφίμων
• Ιατρική, υγεία
• Φαρμακευτική, κοσμετολογία
• Μεταφορε'ς
Είδος αναζητούμενηςσυνεργασίας
• Συμφωνία για άδεια χρήσης
• Συμφωνία για παραγωγή
Αναζητούνται συνεργάτες από τη βιομηχανία
τροφίμων, καθώς και από τη βιομηχανία φαρμά­
κων και από νοσοκομεία, για την ψύξη ιατρικών προϊόντων,
π.χ ινσουλίνης. Γενικότερα αναζητούνται συνεργάτες από
βιομηχανίες που έχουν ανάγκη ψύξης υλικών ή ψύξης κατά
τη διάρκεια των διαδικασιών παραγωγής.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΥΓΙΜΗΣ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΑΠΟ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
Κωδικός καταχώρησης: 2794
Χώρα προέλευσης: Γαλλία
Π
ρόκειται για μία διαδικασία παραγωγής αιθανόλης
(η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ΕΤΒΕ, ε'να καύ­
σιμο πρόσθετο) από σιτάρι ή από μελάσσα που
προέρχεται από ζαχαρότευτλα. Η εταιρεία επιθυμεί να ανα­
πτύξει τη βιομηχανική παραγωγή αιθανόλης από δημητρια­
κά, με στόχο την επέκταση τέτοιου είδους εφαρμογών σε
ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η παραπάνω τεχνολογία αποτελείται από τα ακόλουθα
στάδια:
- επιλεγμένη άλεση σιταριού,
- ενζυμική υδρόλυση,
- ζύμωση της μελάσσας σε αιθανόλη, με τη χρήση μαγιάς.
Τα βασικά στάδια (υδρόλυση, ζύμωση, απόσταξη και αφυ­
δάτωση αλκοόλης) έχουν αναπτυχθεί για μικρή βιομηχανική
εγκατάσταση. Η τεχνολογία και η μεταφορά της τεχνογνω­
σίας μπορεί να εξετασθεί για χώρες που ενδιαφέρονται για
την ανάπτυξη βιοκαυσίμων. Η μονάδα στη Γαλλία παράγει
200.000 hl/χρόνο.
Καινοτόμα χαρακτηριστικά
Οι κλασικές τεχνολογίες χρησιμοποιούν κυρίως καθαρό
άμυλο, ως προϊόν υδρόλυσης που προέρχεται από τη βιο­
μηχανία αμύλου.
Κυρία πλεονεκτήματα
Η τεχνολογία είναι απλή με καλής ποιότητας, πλούσιο σε
πρωτεΐνες, παραπροϊόν.
Η τεχνολογία για την παραγωγή αιθανόλης ως βιοκαυσίμου
μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με διαφορετικά βασι­
κά συστατικά (σιτάρι, κριθάρι και μελάσσες) στην ίδια εγκα­
τάσταση.
Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο επιχειρη­
ματίας μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία, από την
αγροτική πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν.
Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α
1,2,3,4,5,6 8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,...44
Powered by FlippingBook